DalaDansen.se lördag 22 jun 2024, Online: 22

DalaDansen
 

Meny

» Startsidan» Annonsera

» Jordgubbar» Färskpotatis» Glass» Semesternytt» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Alfta (1) » Avesta (2) » Borlänge (1) » Dala-Floda (1) » Falun (54) » Gävle (86) » Hofors (1) » Leksand (1) » Ludvika (1) » Malung (4) » Mora (1) » Orsa (10) » Rättvik (13) » Sala (1) » Sandviken (1) » Säter (1) » Söderhamn (1) » Vansbro (1)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

Senaste nytt från Gävle!

10 st Nöjen i Gävle! (visa alla 86)

Jul
27
Lör

Gasklockorna , (kl. 20:00-00:00)
 
Benjamin Ingrosso - Better Days Tour
Benjamin Ingrosso tillbaka med stor Sverigeturné 2024!
I somras genomförde Benjamin Ingrosso sin allra första sommarturné Allt Det Vackra. Turnén
som besökte flera festivaler och spelställen blev en enorm succé med över 100 000 i publiken.
Nästa sommar är det äntligen dags för Benjamin att åter ta sig ut på vägarna med sin
storartade Sverigeturné Better Days Tour 2024! Missa inte sommarens höjdpunkt när en av
Sveriges främsta liveartister tar sig an några av landets mest enastående och natursköna
konsertplatser.
ÅLDERSGRÄNS
Ingen åldersgräns, men alla oavsett ålder behöver en giltig biljett. Det finns ett begränsat antal barnbiljetter (0?12 år).
Barnbiljett kan väljas efter att du valt minst en ordinarie biljett. Ordinarie biljett gäller från 13 år och uppåt.
Barn måste gå tillsammans med vuxen (18+ år)

Obs! För barn under 13 år, pga myndighetens restriktioner ang ljudnivå, så kommer man hänvisas till speciella områden oavsett om hörselskydds bärs eller inte. Barnvagn är ej tillåtet på grund av säkerhetsskäl, småbarn bärs i bärsele.

RULLSTOLSBILJETTER
Bokas via tillgänglighetslinjen på 0776-707 777. En ledsagare medföljer gratis på HCP-biljetten (Gäller endast på handikappsektionen)
Plats avsedd för rullstolar kommer att finnas inom konsertområdet, för de som köpt hcp-biljett.

HÅLLTIDER
18.00 Insläpp
20.00 Start
23.00 Slut
Obs! Tiderna är ca-tider

INPASSERING OCH SÄKERHET
Säkerheten på våra evenemang är alltid vår högsta prioritet och vi har sedan länge, tillsammans med arenorna, en tät dialog med polis och relevanta myndigheter. Med anledning av myndighetsbeslut av väskförbud på större evenemang, inklusive våra konserter och festivaler, råder för närvarande förbud för alla typer av väskor och handväskor. Restriktioner och krav kan ändras, så håll dig uppdaterad om vad som gäller innan du kommer till konserten!
Av säkerhetsskäl kommer visitering att ske i våra entréer. Kom i god tid!

På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar (eller andra typer sav stolar), sittpallar, bord och dylikt, gåstavar, glasflaskor, petflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Barnvagn är ej tillåtet, småbarn bärs i bärsele.
Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Se till att ha dina/era biljetter framme, uppe i mobilen innan ni kommer fram till visiteringen. Då kommer ni in snabbare. Tack på förhand!

BILJETTER/BILJETTKASSA
Köpta biljetter finns sparade på ditt konto på www.ticketmaster.se och i Ticketmasters App. Biljetterna har även skickats till din e-post samma dag som de köptes.

För att du och ditt sällskap snabbt och smidigt ska kunna scanna era biljetter vid entrén uppmanar vi dig att i god tid logga in på ditt konto för att ladda ned biljetterna till din mobiltelefon ? gärna 24 timmar innan evenemanget börjar (om alla gör det på plats i entrén blir nätet lätt överbelastat och det kan då ta tid att få fram biljetterna).

Observera att det inte räcker med bokningsbekräftelse, det måste vara själva biljetterna, som innehåller en streckkod. Om du inte kan hitta biljetterna; ta i god tid kontakt med Ticketmaster på 077-170 70 70.
Det kommer inte finnas någon biljettkassa på plats, alla biljetter säljs via Ticketmaster.se.
Se upp för dyra andrahands-sidor! Vi kan inte garantera giltigheten på biljetter som köps i andra hand.

MAT OCH DRYCK
Det kommer finnas försäljning av mat samt alkoholservering på plats. Man får ej ta med egen mat och dryck in på konsertområdet!

RÖKFÖRBUD
Självklart är evenemanget rökfritt för allas trevnad. Rökförbud råder på hela området. Utgång = hemgång.

FOTOGRAFERING
Professionella systemkameror och ljudupptagning är inte tillåtet. Du kan ta bilder med din pocketkamera eller mobiltelefon om du önskar.

Ta väl hand om platsen då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

Arrangör: www.livenation.se
Sep
12
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
Hyllningskonsert, så minns vi 100 åringarna
Hyllningskonsert - Så minns vi 100-åringarna: Putte Wickman / Alice Babs / Arne Domnérus

Alla tre har gjort ett stort och oförglömligt avtryck på det svenska kulturlivet. Putte med bland annat sin klarinett. Alice med sin sång. Arne med sin altsaxofon.

Moderatorn Tom Alandh ledsagar er med berättelser och bilder om 100-åringarna. En musikalisk konsert att verkligen "REMEMBER"!

Medverkande:
Ken Peplowski (USA) och Klas Lindquist är "Clarinet Connection".
Supergitarristen Ulf Wakenius, sångerskorna Viktoria Tolstoy och Vivian Buczek, solo och duetter, som hyllar Alice Babs.
Pianisterna Jan Lundgren och Claes Crona hyllar Putte & Dompan vid två flyglar.
Tillsammans med Hans Backenroth på bas, samt de två trumveteranerna Rasmus Kihlberg och Johan Löfcrantz.

Konsertens längd: Cirka 1 timme och 45 minuter, utan paus

Arrangör: Crona Produktion
Sep
13
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Säsongspremiär
Christian Reif CHEFDIRIGENT
Simon Trpceski PIANO

E. ANDRÉE Konsertuvertyr i D-dur
F. MENDELSSOHN Symfoni nr 5 "Reformationssymfonin"
J. BRAHMS Pianokonsert nr 2

Upplev en säsongspremiär med chefdirigent Christian Reif och den världsberömde pianisten Simon Trpceski! Tillsammans intar de scenen för att trollbinda publiken med mästerverk av både Mendelssohn och Brahms. Låt dig svepas med av Mendelssohns storslagna femte symfoni, en verklig hyllning till reformationen, fylld av passion och djup. Höjdpunkten på kvällen blir självklart Brahms andra pianokonsert där Trpceskis fenomenala teknik och känslomässiga tolkning garanterar en oförglömlig upplevelse. Längd ca. 2 tim, inkl paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Sep
16
Mån

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Björn Säfsten ? I själva verket
Björn Säfsten - I själva verket

16 september
Gävle teater
En humoristisk folkbildning ? Björn Säfsten bjuder på sig själv och dansen
I själva verket är en föreställning som rör sig i gränslandet mellan monolog och danssolo. Folkbildande och med en stor portion humor balanserar Säfsten mellan snillrik dans och personligt berättande.
Inspirerad av TED-talks guidar Björn Säfsten oss genom den samtida dansens snåriga vetenskap och vokabulär. Självbiografisk och godtyckligt allvetande tar han med oss på en charmerande föreställning som lockar till insikter och skratt.
Dansnät Sverige har tidigare turnerat Björn Säfsten med föreställningarna Language fools (2016), Display (2013), Compact conversations (2011) och Cuatro estaciones (2008).

Presscitat
?Det är en personligt och pedagogiskt.?
? Thomas Olsson, SvD

Obs! Medlemmar/Scenpass hämtar ut sina biljetter gratis i biljettkassan.

Medverkande
På scen: Björn Säfsten
Koreografi och text: Björn Säfsten och Anja Arnquist
Repetitör: Anja Arnquist
Scenograf: Joakim Nyström
Ljusdesigner: Anton Andersson
Ljuddesigner: Hans Appelqvist
Dramaturg: Gunilla Heilborn
Konstnärlig expert inom voguing: Fredrik Quiñones
Samtalspartner under processen: Chrysa Parkinson
Producent Säfsten Produktion/Nordberg Movement: Magnus Nordberg
Tack till Aviance och Frida Selander.
Foto: Joakim Nyström
Porträttfoto: Chrisander Brun

Säfsten Produktion genomför I själva verket med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm. Produktionen skapades i samproduktion mellan Riksteatern och Säfsten Produktion

Turnerar med Dansnät Sverige hösten 2024

Björn Säfsten - Koreograf
Björn Säfsten är utbildad vid Balettakademin i Stockholm och började sin koreografiska bana 2003. Sedan dess har han skapat ett dussintal föreställningar i egen regi, men även skapat verk för svenska dansinstitutioner såsom Skånes Dansteater, Cullberg och Regionteater Väst.
Mellan åren 2012?2015 arbetade han med ett fyraårigt forskningsprojekt i koreografi vid Umeås konsthögskola. Därefter har han genom sin plattform Säfsten Produktion skapat ett flertal format för att expandera det koreografiska begreppet och skapa mötesplatser för danskonstnärer och deras publik.
Sep
18
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
Guran, Nyberg & Nord - En Hyllning Till Björn Afzelius

Sånger till Friheten ? En hyllning till Björn Afzelius.
med Guran, Nyberg & Nord

Nu är det klart! Vännernas hyllning till sin vän Björn Afzelius kommer under 2024 fortsätta turnera runt om i vårt land.

Olle Nyberg, Mikael ?Nord? Andersson och Göran ?Guran? Blomgren ? var och en med sin egen relation till Björn Afzelius kommer bjuda publiken på en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien.

Bakom initiativet till ? Sånger till friheten? står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år.

?Under 2015 ?16 reste vi med turnén ?Tusen bitar? runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. ? Sånger till friheten? är en naturlig och självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid da? hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer a?n någonsin.?

Pa? programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita ? men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på? vägarna, på? scenen och i skivstudion.

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var va?nstersa?ngaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två? och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ?Nord? Andersson (gitarr och sång)
är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på? turnén med föreställningen ?Tusen bitar?. Mikael ?Nord? Andersson har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ?Guran? Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer a?n 15 år och spelar piano och orgel på? mänga av hans skivor.

RECENSIONER

?De har glimten i ögat konstant, och är naturligtvis oerhört skickliga musiker.?

Göteborgs posten

?Tillsammans åstadkommer de en värdig hyllning till Afzelius.?

Norra Skåne

?Insikten om hur öppet och utan omskrivningar han sjöng om sin egen bakgrund, om hålen och smärtan i sitt eget liv slår mig?.

Nils Hansson DN

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!

Spellängd: 150 minuter


Sep
19
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
True Music Project - Tania Naranjo & Reuben Sallmander

True Music Project

I True Music Project skapar Tania Naranjo och Reuben Sallmander något nytt och samtidigt något i allra högsta grad igenkänningsbart. Tania och Reuben bjuder in oss i ett musikaliskt möte där det latinamerikanska och judiska blandas med ren klassisk musik, rock- och popinfluencer i en lekfull dans!
I deras musik finns utanförskapets boja och kreativitet, men också längtan, kärleken och det outtalade - det mystiska. Texterna är skrivna på det språk som klär musiken bäst. Poetiska texter på svenska, engelska, spanska och hebreiska leker på ett organiskt vis med musiken och beskriver duons tillsammans drygt 100-åriga livserfarenhet.

Tania Naranjo är konsertpianist, sångerska och kompositör. Reuben Sallmander är skådespelare, sångare, textförfattare och låtskrivare. Tillsammans framför de sina sånger och musikaliska berättelser på ett smäktande och innerligt sätt. De ackompanjeras av True Music Orchestra med Johnny Åman på kontrabas och Ola Bothzén på slagverk.

Foto: Mats Bäcker

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Sep
21
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Nour El Refai
Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker, hon är även en uppskattad manusförfattare, skådespelare, flitigt anlitad föreläsare samt har en väldigt omtyckt podd.

Sammanfattningsvis; här har ni världens bästa underhållare. Nu är det dags för Nour att bege sig ut på vägarna igen med standupföreställningen Nour El Refai - säger skämt i ca 75 minuter.

-Jag är så glad att få åka ut igen! Jag blev mamma, det största som hänt i hela världen, jag var mammaledig länge och sen kom pandemin och jag kunde inte köra standup på över två år! Men nu äntligen! Så mycket instängda skämt som äntligen ska få se ljuset. Kom!!, hälsar Nour.
Sep
21
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Nour El Refai
Nour El Refai är en av Sveriges vassaste och mest pricksäkra komiker, hon är även en uppskattad manusförfattare, skådespelare, flitigt anlitad föreläsare samt har en väldigt omtyckt podd. Sammanfattningsvis; här har ni världens bästa underhållare. Nu är det dags för Nour att bege sig ut på vägarna igen med standupföreställningen Nour El Refai - säger skämt i ca 75 minuter.

- Jag är så glad att få åka ut igen! Jag blev mamma, det största som hänt i hela världen, jag var mammaledig länge och sen kom pandemin och jag kunde inte köra standup på över två år! Men nu äntligen! Så mycket instängda skämt som äntligen ska få se ljuset. Kom!!, hälsar Nour.
Sep
23
Mån

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Lise & Gertrud ? Kvinnan bredvid
Lise & Gertrud ? Kvinnan bredvid

I 25 år har denna karismatiska duo stått vid varandras sida och bjudit publiken på musikaliska rysare, skratt och halsbrytande allvar.
Efter utsålda hus på Nalen i Stockholm ger sig nu Lise & Gertrud ut på turné med sin show ? Kvinnan bredvid.

Med två ruskigt samspelta sångröster och en makalös cello, har Lise & Gertrud genom åren slagit knockout på publiken med sina versioner av låtar som ?alla har hört?.
I sin nya show bjuder de på några av sina mest älskade versioner som Life on Mars, Imagine och Money, Money tillsammans med rykande nyskrivna dedikerade sångtexter. En och annan dråplighet från deras 25 år bredvid varandra på scenen utlovas också. Högt tempo, bultande hjärta och stor igenkänning.

?Det här måste vara något av det allra bästa man kan se på svensk nöjesscen just nu?
?Genommusikaliskt! Genomprofessionellt!?
?Så fyllt av humor, ?witty? mellansnack, tempo och goda texter?
?En helgjuten show?

Lise & Gertrud sjunger för livet och hyllar vänskapens alla olika sidor.
Publikkontakten är omedelbar och värmen mellan scen och salong går
inte att ta miste på. Med två röster och en cello fortsätter de att beröra och överraska.

?Vilken energi boost? ?Ett riktigt lyckopiller?
?Jag vet inte riktigt vad jag varit med om, blev så berörd?
?Lova att ni håller på i minst 25 år till?
Röster ur publiken

Lise & Gertrud möttes i en korridor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för en massa år sedan. En av de växte upp på landet med närhet till skogar och avskildhet. Den andra i storstan med huvudstadspuls och närhet till? det mesta. De delade en passion för musik i alla dess former och en längtan efter att få uttrycka sig på en scen. De började tolka andras låtar och gjorde dem till sina egna. Det blev starten på duon Lise & Gertrud, två röster och en cello.
Idag tillhör Lise & Gertrud toppskiktet av svenska scenartister och i 25 år har de stått för en högoktanig underhållning i alla möjliga och omöjliga sammanhang. De rör sig i gränslandet mellan finkultur och populärunderhållning och har synts i allt från Allsång på Skansen och svenska riksdagens öppnande, till Idrottsgalan och Nobelfesten.

https://www.youtube.com/watch?v=tdRIlY8xqLY
kontakt@liseochgertrud.se

Spella?ngd: 90 minuter

Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Sep
25
Ons

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Tschandala/Tattaren

Tschandala/Tattaren

Lindy Larsson/Strindbergs Intima Teater

25 september 19.00

Orädd går Lindy Larsson i clinch med August Strindberg ? på titanens egen teater! Tschandala/Tattaren är en både personlig och allmängiltig uppgörelse med Strindbergs antiziganistiska text ?Tschandala?. Larsson tar avstamp i sin egen bakgrund med queerkultur och resanderomernas traditioner när han elegant avtäcker lager av förtryck, bjuder motstånd och inger hopp. Med suveränt fysiskt utspel och karismatisk sång, som kan försätta berg, pekar hans teaterkonsert på behovet av många människors upprättelse.

? Urvalskommitténs motivering
I den prisade föreställningen Tschandala/Tattaren bjuder Lindy Larsson med den hyllade orkestern Bon Bon Band i ryggen på en personlig teaterkonsert utifrån sitt ursprung. Han ger en röst åt resandefolket och synliggör en blind fläck i vår svenska historia som genljuder in i vår samtid. Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp, men också om överlevnad, läkande och frigörelse. Det är en musikalisk manifestation, högspänd romanimusik utan skyddsnät och en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet, romanifolket. Det är en revision av den svenska historien och en punkig uppgörelse med Strindberg och kortromanen ?Tschandala?.

Tschandala/Tattaren är framtagen i samarbete med Strindbergs Intima Teater.

Medverkande och regi Lindy Larsson
Text Lindy Larsson, Stefan Forss, August Strindberg
Kostym Delaine Le Bas, Stefan Forss
Musik Bon Bon Band
Ljud & ljus Gustave Lund
Foto och grafisk design: Stefan Forss


Rullstolsplatser bokas endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går in gratis!
Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Dagens veckodag för att slippa SPAM
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS

» Annonser «

» Annonser «