DalaDansen.se söndag 10 dec 2023, Online: 17

DalaDansen
 

Meny

» Startsidan» Annonsera

» Advent» Julklappar» Jultomten» Julgranar» Julbockar» Nyårsfirande» Skidor» Snödjup

» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Avesta (1) » Borlänge (2) » Falun (5) » Gävle (61) » Leksand (1) » Malung (1) » Orsa (2) » Sandviken (1) » Söderhamn (1)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

Senaste nytt från Gävle!

10 st Nöjen i Gävle! (visa alla 61)

Dec
10
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
GREATEST 80´S - EN JULSHOW MED BARA HITS
Originalartisterna åker på den största svenska 80-talsturnén någonsin
En julshow med bara hits!¨

Greatest 80s är en julshow med bara hits, framförda av de artister som toppade Trackslistan med dem under 80-talet. I och med att turnén äger rum under en månad från 17/11 till 17/12 bjuds även på en och annan jullåt.

?Publiken kommer att slungas tillbaka till folkparkskvällarna när man hoppade, dansade och sjöng med till sina idolers hits. Med originalartister som Magnum Bonum, Mikael Rickfors, Dan Hylander, Ankie Bagger, Sha-Boom, Lasse Lindbom Band, Snowstorm och Katrina (Fd. Katrina & The Waves) är Greatest 80s den största 80-talsturnén som någonsin har gjorts i Sverige. Publiken kommer såklart att få uppleva ett hitkavalkad utan dess like som bland annat:
Sha-Boom: Don´t Steal My Heart Away, megahiten R.O.C.K., Let´s Party.
Dan Hylander: Farväl till Katalonien, Svart Kaffe, Skuggor i skymningen.
Magnum Bonum: Skateboard, Loverboy, Hög hatt och Marie.
Snowstorm: Sommarnatt, Vårstämning och Hon älskar snabbt.
Ankie Bagger: People Say It´s in the Air, Where Were You Last Night och I Was Made For Lovin´ You.
Lasse Lindbom Band: Tänd ett ljus, som Lasse gjorde med Triad, Kom och värm dig och Ännu doftar kärlek.
Mikael Rickfors: Vingar, Som stormen river öppet hav, Vart tog alla vilda kvinnor vägen.
Katrina, (ex Katrina & The Waves): Walking on Sunshine, Love Shine A Light.
Blandat med jullåtar och en del överraskningar. Det är bara tupera håret eller ta fram den midjekorta kavajen och hänga med på partyt där man får hoppa och dansa till några av 80-talets största hits.

Åldersgräns: 13år!
Föreställningslängd: CA 2h20min, inkl. paus.Arrangör: www.besterman.nuRullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare går gratis men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Dec
12
Tis

Gasklockorna , (kl. 20:00-00:00)
Ainbusk x 3
AINBUSK X 3 - ETT JULKORT FRÅN GOTLAND
Ainbusk återförenas som Ainbusk X3 och presenterar: ”Ett julkort från Gotland” med Marie Nilsson-Lind, Annelie Roswall och Bittis Jakobsson. Sånger, tankar, tårar och skratt i en midvinternatt. Med en karriär som spänner över fyra decennier återvänder Marie Nilsson-Lind, Annelie Roswall och Bittis Jakobsson, tillsammans i Ainbusks namn år 2023 och blir Ainbusk X3. Denna gång utan sin älskade Josefin, men där deras vänskap, värme och kärlek lyser desto starkare.
Dec
14
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
MALOV SPELAR MOZART
Chloe van Soeterstede DIRIGENT
Sergey Malov VIOLONCELLO DA SPALLA

G. FAURE Cantique de Jean Racine
W. A. MOZART Flöjtkonsert nr 1 i G dur K. 313 (arrangerad för cello da spalla)
R. SCHUMANN Symfoni nr 2

Längd ca. 1 timme 45 minuter inklusive paus

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Dec
15
Fre

Gävle Teater , (kl. 20:30-00:00)
 
Messiah Hallberg Live - Ett livsverk med humoristisk touch
Prisbelönta och kritikerrosade komikern Messiah Hallberg är just nu aktuell med sin standupshow ?Messiah Hallberg live ? Ett livsverk med humoristisk touch?. Standupshowen hade premiär hösten 2022 och fick ett fint mottagande av kritikerna. Corren skrev ?skrattat nog för hela veckan? och Dagens Nyheter ansåg att ?han är Sverigebäst?. Under hösten 2023 förlängs äntligen turnén och den 15 december kommer Messiah Hallberg tillbaka till Gävle Teater!

I showen ?Messiah Hallberg live ? Ett livsverk med humoristisk touch? utmanar Messiah Hallberg sig själv genom att försöka ta sitt eget scenspråk till nästa nivå.

? Jag har alltid försökt vända mörker till glädje. 2020 och 2021 var de två tuffaste åren i mitt liv. Det fanns dagar då jag aldrig trodde att jag skulle uppträda igen. Den nya showen tar avstamp i det, säger Messiah Hallberg. Att något så mörkt kan bli så roligt.

Messiah Hallberg är en av landets mest skickliga och uppskattade komiker. Just nu programleder han SVT:s satirprogram ?Svenska nyheter?. De tidigare soloshowerna ?Den missförstådde profeten? och ?Scener ur ett äktenskap? har hyllats av både recensenter och publik. 2016 vann han kategorin Årets manliga komiker på Svenska Standupgalan och hans tidigare soloshower finns att se hos Netflix och på SVT Play än idag. Messiah Hallbergs förmåga att väva in mörk cynism i vardagsproblem får honom att sticka ut inom svensk standup och gör honom till en av våra mest unika underhållare.

? Den här showen är det mest personliga jag någonsin gjort, säger Messiah Hallberg. Och därför också det tuffaste. Men jag har några gig kvar i den här gamla kroppen innan allt är över. Jag ser fram emot det, säger Messiah.

Föreställningslängd: 1 timme och 30 minuter
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Dec
15
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 21:00-00:00)
 
Deportees
Deportees till KAKEL i Gävle Konserthus i december!

I juni släppte Umeå-bandet Deportees sitt sjunde album ?People Are A Foreign Country?. Med det i ryggen åker man på en omfattande turné i Sverige i höst. Den 15 december spelar Deportees på KAKEL i Gävle Konserthus.
Biljettsläpp sker på tisdag den 20 juni kl.11.00.

Deportees är ett band i ordets allra bästa bemärkelse. Beväpnade med en ordlös, nästan telepatisk kommunikation och en typ av gemenskap som erbjuder ett skydd mot världen har de flerfaldigt Grammis-vinnande vännerna från Umeå oförtröttligt jagat drömmen om det fullständigt förverkligade albumet i snart 20 år. Ibland har de kommit nära, ibland lite längre ifrån, men frågan är om de någonsin varit närmre än på sitt efterlängtade sjunde album ?People Are A Foreign Country?.
Denna gång har gruppen återvänt till rummet. Till samspelet och till den alldeles särskilda dynamik som uppstår när de spelar musik live tillsammans.

?People Are A Foreign Country? är den första Deportees-skivan som är producerad av bandmedlemmarna själva. Inspelad i vännen Daniel Berglunds studio Sandås Silence i Umeå och i studion Isby Recording är det ett album som kränger av liv. Och, som alltid med Deportees, fyllt med empati och tröst.

Deportees gjorde entré på den svenska musikscenen 2003. Umeå-bandet består av Peder Stenberg (sång), Anders Stenberg (gitarr) och Thomas Hedlund (trummor). Bandet har vunnit två Grammis i kategorin Årets rock för sina album ?Islands & Shores? och ?The Big Sleep? samt två P3 Guld-priser ? Årets pop för albumet ?Under The Pavement ? The Beach? och Årets grupp för ?Islands & Shores?.

Med en av landets mest storslagna och känslostarka låtkataloger i ryggen presenterar man nu en stor Sverige-turné hösten 2023. Bandet gör också ett fåtal livenedslag redan i sommar, med premiär på Lollapalooza Stockholm den 30 juni.

Konserten är i foajen med stående publik

Konsertlängd: Ca 90 minuter, ingen paus

Arrangör: Gävle Konserthus
Dec
16
Lör

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Småstadsliv LIVE presenterar - Bröllopsresan
Välkommen ombord på det nya rederiet RABA LINE som är en kryssning mellan Söderhamn och Raumo i Finland. Ingemar och Anette har gift sig under ett mycket turbulent bröllop i sommar och skall nu ut på en bröllopsresa. En resa och kryssning som Ingemar betalat helt själv och överraskat Anette med. Men som tyvärr kommer blir minst lika kaosartad som själva bröllopet. För med på resan hittar vi bland annat Stånk Tommy, Agneta Patrull, Sölve, Kenta Jonsson, Klot Pelle, Sarja Mamamaa, Raba och dansbandet ?Småpittarna?.

Så säkra din biljett redan nu!
För den här nya liveföreställningen av Småstadsliv vill man inte höra om från någon som var där. Den här liveshowen vill man uppleva på plats.

Föreställningslängd: ca 2 tim ink paus
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Dec
16
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
ROCK N ROLL X-MAS FYLLER 20 ÅR!

Landets rockigaste julkonsert Rock n´Roll X-Mas fyller 20 år!

Hur firar då det första och äldsta julrock n´roll-paketet 20 år?
Givetvis på bästa sätt med extra allt!
The Refreshments har julen 2023 bjudit in Nisse Hellberg från Wilmer X samt "Knock-Out Greg" frontfigur i Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames.
-Nisse Hellberg är en gäst som varit med på några av våra tidigare julturnéer. Vi har diskuterat i omgångar hur vi gör detta jubileum till en extra rockig kväll, diskussionerna slutade alltid med att Nisses namn kom upp. Vi är otroligt glada att han ansluter nu när vi firar jämt, säger Joakim Arnell i The Refreshments.

För att krydda på det hela ännu mer, har vi även tagit med Greger ?Knock-Out Greg? Andersson, munspelare, gitarrist, sångare och kompositör som spelar i Sven Zetterbergs anda.
Greger Andersson startade sin musikkarriär med den numera smått legendariska orkestern Knock-Out Greg & Blue Weather, dom turnerade hårt i närmare 20 år och släppte flertalet plattor.

-Vi är övertygade om att detta upplägg kommer att rocka hårdare än det mesta vi gjort, avslutar Joakim.

Varmt välkomna till 20 års- jubileumsupplagan av Rock n Roll X-Mas!

Arr: Headstomp Productions

För mer information
www.headstomp.com

Föreställningslängd: 2 ,5 tim ink paus (30 min)


Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Jan
11
Tor

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Gävle Symfoniorkester & Kungliga Musikhögskolan
Gävle Symfoniorkester i samarbete med Kungliga Musikhögskolan samlar åter lovande dirigentstudenter till en konsert under överseende av B. Tommy Andersson från KMH.

Gävle Symfoniorkester
Dirigenter: Jakob Aspenström, Jason Bae, Carl Nilsen, Luca Gliozzi, Ymar Caguing, Konstant?ns Petrenko

Program:
Jean Sibelius Finlandia, op. 26 (10 min)
Béla Bartók Hungarian Pictures, Sz. 97 (12 min)
Antonín Dvorák Symfoni nr 9, e-moll, op. 95 (42 min)


Konsertlängd: ca 1 tim 20 minuter utan paus
Rullstol platser bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare till rullstolsburen betalar ordinarie pris

Arrangör: Gävle Symfoniorkester
Jan
13
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
SCHYFFERT FOREVER
Efter en fem år lång paus från standup-scenen återvänder Henrik Schyffert 2024 med en ny turné ? ?Schyffert Forever?. Det är en pirrig comeback till standupens urform, sprungen ur samma lust som en gång i tiden fick Henrik att ta de första stegen upp på comedyklubbarnas scener. Den 13 januari kommer Henrik till Gävle Konserthus!

Lite oväntat kan man säga att den nya standup-turnén ?Schyffert Forever? blir av tack vare Iggy Pop.

? Jag hade inte kört standup på fem år och satt på tåget och lyssnade på gammal Iggy Pop ? ?Lust for Life?, ?1969?, ?The Passenger?. Så slog det mig att så här kan man också göra standup. Bara kul och glatt och enkelt. Så det blir old school den här gången! säger Henrik Schyffert och fortsätter:

? Jag tänkte försöka reda ut varför jag är så avundsjuk på Bianca, hatar förstagångsföräldrar och hur jag blev borgare när jag insåg att man kan få ALL glass själv! Och så blir det skämt om bland annat cylinderhattar, bakelithögtalare, tjej-sms och konsten att ligga som en vasaloppsåkare. Välkomna!

Henrik Schyffert har en bredd få andra i Nöjessverige kan mäta sig med. Förutom att kunna titulera sig komiker, regissör, manusförfattare och skådespelare har han även en bakgrund som tv-chef, rockmusiker, filmproducent och radioproducent.

Som komiker ligger Henrik bakom några av Sveriges största humorsuccéer på scen, till exempel "I manegen med Glenn Killing", "The 90's ? ett försvarstal", "Big Comedy", "Ljust & fräscht", "Standup med Gustafsson och Schyffert?, "Ägd? och "Var inte rädda". 2016 utsågs han till Årets manliga komiker.

Han är också en av grundpelarna i de hyllade humorgängen "Hassan" och "Killinggänget" ? idag med kultstatus tack vare produktioner som "Nilecity 105,6", "Fyra nyanser av brunt", "Drömmen om Herrön" och åtskilliga busringningar.

2020 debuterade Henrik som långfilmsregissör med ?Spring Uje Spring? som belönades med tre guldbaggar nästföljande år, bland annat för Bästa film. Han har även hyllats för flera av sina tv-serier, såsom "Allt faller", "Alla är fotografer", "Landet brunsås" och ?Vi i Villa?.


Längd: 90 min ingen paus
Arrangör: Kahlo AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris
Jan
14
Sön

Monitor ERP Arena , (kl. 16:00-00:00)
 
Murmuration - Le patin libre
En isig adrenalinkick för hela familjen.

Kanadensiska Le Patin Libre är kompaniet som överraskat dansvärlden med sin isbundna koreografi. Efter två succéturnéer med Dansnät Sverige är det dags för dem att ännu en gång stjäla den svenska publikens hjärtan.

Inspirerade av fågelflockars häpnadsväckande luftbaletter tar 15 skridskoåkare med oss på en unik dansupplevelse. Högtflygande och med dramatiska riktningsändringar utforskar de den dynamiska interaktionen i ett flockliv, allt i ett puderlätt moln av iskristaller.

Turnerar med Dansnät Sverige våren 2024

Längd 60 min

Söndag 14 januari

Le Patin Libre

Medverkande:
Koreografi: Alexandre Hamel, Pascale Jodoin, Samory Ba
Ljus: Yoann Tivoli
Musik: Philippe Le Bon, Jasmin Boivin
Kostym: Charlyne Guay, Pascale Jodoin
Konstnärlig rådgivare: Yaron Lifschitz
Dansare: Oktawia ?cibior, David Billiau, Kristýna Mikulá?ová, Taylor Dilley, Sophie Blomqwist, Garrett Kling, Jennifer Edwards, Isaac Lindy, Maude Poulin, Jacqueline Benson, Haley Alcock, Imogen Croft, Samory Ba, Pascale Jodoin, Alexandre Hamel

Samproduktion: National Creation Fund of the National Center for the Arts, CanDanse Creation Fund / Danse Danse, National Arts Center, Dance House, Fall for Dance North i samarbete med TO Live, La Rotonde, Théâtre de la Ville de Paris

Stöd: Canadian arts council, Conseil des arts et lettres du Québec, Montreal art council, Dance North Scotland, Le Dôme ice rink (Laon, France), Le Blizz ice rink (Rennes, France), City of Baie-Saint-Paul.
Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Dagens veckodag för att slippa SPAM
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS

» Annonser «

» Annonser «